• Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa

Historia

Tulosta PDF

Kajaanin Harmonikkakerho ry perustettiin 8.2.1984. Perustajajäseniä olivat Pauli Lappalainen, Teuvo Lämsä,  Armas Piippo, Jaakko Sarlin, Tauno Suorsa, Ville Tikkanen ja Jussi Turunen. Armas Piipon panos kerhomme alkutaipaleella on ollut ensiarvoisen tärkeää.  Hän toimi useita vuosia Harmonikkakerhon lisäksi Suomen Harmonikkaliiton liittovaltuustossa. Pitkäaikaisena puheenjohtajana toimi Jussi Turunen. Tällä hetkellä puheenjohtajana on Eero Määttä. Hän on myös Harmonikkaliiton liittovaltuuston puheenjohtaja.

Olemme toimineet Kansalaisopiston opintopiirinä koko toimintamme ajan. Alkuvuosina paikkana oli Kuurnan koulu. Viimeiset noin 10 vuotta olemme toimineet itse vuokraamissamme tiloissa. Soittoharjoituksia ja teoriaopetusta kerhossamme on toteutettu kerran viikossa. Lisäkertoja kokoontumisiin ovat tietysti tuoneet valmistautumiset erilaisiin tilaisuuksiin. Soitonohjaajana alussa toimi Armas Piippo. Vuonna 1998 ohjaajana toimi Eila Hallamaa, minkä jälkeen Terho Lämsä on hoitanut tätä tehtävää.

Esiintymisiä kerhollemme kertyy vuosittain noin 70. Pääasiassa toiminta on Kajaanissa ja Kainuussa. Myös useat Harmonikkakerhot eri paikkakunnilta Suomessa ovat tulleet meille tutuiksi yhteisen toimintamme kautta. Lisäksi olemme vierailleet  Pohjoismaissa,  Venäjällä, ja vuosina 2002 ja 2005 USA:ssa Mischiganissa Kajaanin ystävyyskaupungissa Marquetessa. 

Kerhomme toiminta on ollut aktiivista koko toiminnan ajan. Soittajamme ovat osallistuneet erilaisiin kilpailuihin ja harmonikkaleireille. Kerhomme kannustaa ja tukee erityisesti tällaista toimintaa.

Kajaanin Harmonikkakerho on julkaissut kolme äänitettä. Haaveita Harmonikalla valmistui vuonna 1996,  Kaunis on Kainuu 2005 ja Valoa ikkunassa 2014. Kerhomme jäsenet ovat myös tuottaneet sävellyksiä ja sanoituksia, jotka ovat päätyneet erilaisille äänitteille.

Kerhomme talous on perustunut jäsenmaksutuottoihin, keikkapalkkioihin sekä omien tilaisuuksien tuottoihin.

 

 

Online käyttäjät

Sivustolla on 5 vierasta 

Intranet


© Copyright 2010 Kajaanin Harmonikkakerho Ry